, 28 November 2014

Inleiding: Maarten Buser, Kleine versjes in proza

Revisor 2014

In de aanloop naar de verschijning van ons nieuwe nummer in januari (abonnees ontvangen hem nog voor de kerst) leiden we onze auteurs en hun bijdragen in. Vandaag: Gustaaf Peek over Maarten Busers 'Kleine versjes in proza'.

Maarten Buser is van 1991, een jonge jongen nog, maar zijn werk maakt een zelfverzekerde en gedreven indruk: hier is een serieus auteur bezig. Hij staat zich veel toe en komt met veel weg. Toen zijn ‘Kleine versjes in proza’ op het redactioneel bureau belandden, vielen die onmiddellijk op door hun eigenzinnige opzet en meerduidige inhoud, hun intrigerende melancholiek.

Genoeg ruimte om een hele te citeren, maar kiezen is moeilijk. Vooruit, deze dan: ‘Je woont in een avondjurk. Het is een mobiel onderkomen. Je ontkent veel, maar niet dat er best een raam open kan. Dat deed je, al waaide het. Nu kijk ik naar een lege jurk, waar je schoenen bij hebt gevonden die er perfect bij passen.’

Een teaser heet dat. Toch is het al helemaal literatuur.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog