Inleiding: Tjark Holthuis, De zee zien

Revisor 2014

In de aanloop naar de verschijning van ons nieuwe nummer in januari leiden we onze auteurs en hun bijdragen in. Vandaag: Jan van Mersbergen over Tjark Holthuis' verhaal 'De zee zien'.

Tjark Holthuis (1980) groeide op in een dorp in het noorden van het land, waar zijn ouders een boerderij hadden, ging in Groningen studeren en belandde na wat omzwervingen als freelancer bij een educatieve uitgeverij. In 2010 is hij begonnen met de Schrijversvakschool Groningen. Sindsdien is hij dagelijks bezig met schrijven en niet schrijven. Dit verhaal is zijn eerste literaire publicatie.

Een vrouw heeft van kinds af aan moeite met de zee. Nu is ze volwassen en heeft ze een man en een zoon. Ze wil de zoon de zee laten zien. We zullen er nooit achter komen waarom ze dat wil, dat laat Holthuis open. Het levert een klein verhaal op dat in dat minimale bol staat van de spanning. Ze nemen de boot naar een Waddeneiland. De vrouw voelt zich eigenlijk alleen thuis in het binnenste van de veerboot. Op de wc. Holthuis schrijft: ‘De wc-bril is nog warm.’

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog