Inleiding: Rick van Leeuwen, Emballage

Revisor 2014

In de aanloop naar de verschijning van ons nieuwe nummer in januari leiden we onze auteurs en hun bijdragen in. Vandaag: Jan van Mersbergen over Rick van Leeuwens verhaal 'Emballage'.

Rick van Leeuwen (1981) gaat door voor een cultschrijver. Hij schrijft zintuiglijk. Hij benoemt dat het warm is maar hij zijn stofjas niet uitdoet, dat zijn broek aan zijn achterste kleeft, dat zijn benen zwaar zijn en hij pijn in zijn rug heeft van het werken. Dat maakt zijn personage fysiek.

Niet veel schrijvers gaan dat aan, eerder kiezen ze voor een hoofdpersonage dat piekert en tobt, dat geen lichaam lijkt te hebben maar vooral gedachten, dat – in het ergste geval – ook nog schrijver is. Van Leeuwen laat zijn verteller bij een supermarkt werken en schept daarmee naast het fysieke ook een karakter met gevoel, wat een prettige combinatie mag worden genoemd.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog