, 28 November 2016

Wespen

500 à 1000

Deze weken publiceren we vier zeer korte verhalen van Robin Kramer (1990), schrijver en redacteur. Zijn werk verscheen bij DeFusie, De Optimist, De TitaanLiter en op Passionate Platform. De vierde en laatste is 'Wespen': 'Daarna zag hij de mensen – baddoeken achtergelaten op de stretchers, stapeltjes van tijdschriften en zonnebrillen, cocktails in plastic glazen als punaises op een landkaart – zo moet het universum zijn, dacht hij.'

Voordat hij een plek aan het zwembad had gevonden, zag hij een kolonne van zo’n vijftien wespen vechten om een plek bij een plas water. Daarna zag hij de mensen – baddoeken achtergelaten op de stretchers, stapeltjes van tijdschriften en zonnebrillen, cocktails in plastic glazen als punaises op een landkaart – zo moet het universum zijn, dacht hij. Een trechtervormige herhaling van dezelfde situatie, een tornado met steeds kleiner wordende wolkenlagen: variaties op dezelfde conflicterende populaties, laag op laag, vechtend om ruimte. En als er één laag onder de wespen zat (de kleinste, de micro-organismen) dan zou dat betekenen dat er zich boven hem nog tientallen vergelijkbare veldslagen plaatsvonden. Hij ging op de rand van het zwembad zitten en keek omhoog: de zon leek te trillen, de stralen leken op slaande, transparante vleugels – de lucht een plas helderblauw water.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog