17 Mei 2011

Thomas Rosenboom (1956) debuteerde in 1983 met de verhalenbundel De mensen thuis. Zijn literaire tijdschriftdebuut was echter in 1982, nummer 4, met 'Bedenkingen', de geschiedenis in twee delen van een jongetje dat iets te slim is voor de vijandige schoolomgeving. Deze Timon zal de hoofdpersoon worden in alledrie de verhalen in De mensen thuis.

Vanaf vandaag kunt u 'Bedenkingen' integraal lezen op revisor.nl.

13 Mei 2011

Momenteel werkt Jan van Mersbergen aan een roman die in november 2011 zal verschijnen. Voor De Revisor houdt hij een schrijfdagboek bij. Vanaf het eerste kleine idee is te volgen hoe dit zich langzaam ontwikkelt tot een roman en ook is te zien tegen welke dilemma’s de schrijver aanloopt. Vandaag: Complete verwarring.

Naast poëzie en beschouwend proza brengt De Revisor nu ook nieuwe fictie exclusief online. Een kort verhaal in 500 à 1000 woorden, dat vragen we debutanten, én gevestigde auteurs. Geen column, geen blogpost, geen dagboeknotitie: fictie, op een voor internet geschikte lengte.

Michiel Klein Nulent opent de reeks met 'Eendenjacht'. Klein Nulent debuteerde in 2009 met De tram van half zeven. Dit jaar verscheen Het koekoeksei van zijn hand.

Omhoog