31 Augustus 2011

De Revisor 2011-1 op Manuscripta

Euf Lindeboom en Martijn den Ouden treden op, weggeefverhaal en actie bij de stand

We schreven het al: De Revisor is te vinden op Manuscripta, bij stand 62 in de Zuiveringshal, én zondag 4 september rond het middaguur op het buitenpodium. Van 11.45 tot 12.30 presenteert Gustaaf Peek dichters Euf Lindeboom en Martijn den Ouden bij wijze van presentatie van Halfjaarboek 2 als onderdeel van het literaire tijdschriftenprogramma (met heel veel poëzie, zie hieronder).

Plus: voor wie maar wil een gratis voorproefje op het nieuwe nummer.
Plus: eenieder die zich tijdens Manuscripta inschrijft voor een abonnement, bij de stand van Querido of die van de Literaire tijdschriften, is er kans om heel veel boeken te winnen.

27 Augustus 2011


Victor Schiferli leest voor als voorproefje op het komende nummer. In het nieuwe halfjaarboek staat proza van Sanneke van Hassel, Gerbrand Bakker, Rob van Essen, Elke Geurts en Bart Koubaa. Poëzie van Anneke Brassinga, Martijn den Ouden, Hans Groenewegen, Euf Lindeboom en Victor Schiferli dus. Essays van Daniel Cunin, Erik Lindner, Daan Stoffelsen, Mischa Andriessen en Jan van Mersbergen. Én brieven van Peter Terrin aan Christophe Vekemans. Een exemplaar reserveren kan al.

16 Augustus 2011

Daan Stoffelsen wil begrijpen hoe hij leest. Wanneer wordt een poging tot objectief lezen subjectief genieten? Vandaag denkt hij mee met een ongrijpbare hoofdpersoon en een prater in clichés. Is meedenken meevoelen, maken overwegingen betrokken? Tillman en Möring.

12 Augustus 2011


De Revisor 2011-1: Martijn den Ouden leest voor als voorproefje op het komende nummer, met verder proza van Sanneke van Hassel, Gerbrand Bakker, Rob van Essen, Elke Geurts en Bart Koubaa. Poëzie van Anneke Brassinga, Martijn den Ouden dus, Hans Groenewegen, Euf Lindeboom en Victor Schiferli. Essays van Daniel Cunin, Erik Lindner, Daan Stoffelsen, Mischa Andriessen en Jan van Mersbergen. Én brieven van Peter Terrin aan Christophe Vekemans. Een exemplaar reserveren kan al.

03 Augustus 2011

Op 11 november 2011 verschijnt de nieuwe roman van Jan van Mersbergen. Voor De Revisor heeft hij een schrijfdagboek bijgehouden. Vanaf het eerste kleine idee is te volgen hoe dit zich langzaam ontwikkelt tot een roman en ook is te zien tegen welke dilemma’s de schrijver aanloopt. Vandaag: Leedjesavond.

Omhoog