28 Juni 2013

De nieuwe Revisor verschijnt 9 juli

Halfjaarboek 2013-1, met Tepper, Reints, Groot, Waumans en Fortuin

Dienstmededeling! 9 juli verschijnt het zesde halfjaarboek De Revisor, met onder andere postume gedichten van Nanne Tepper, meer poëzie van Martin Reints en Jacob Groot, proza van Rob Waumans en debutante Cat Calcoen, en beschouwingen van Janita Monna, Arjen Fortuin en Jan van Mersbergen. Reserveren kan al, abonneren ook.

24 Juni 2013

Halverwege het jaar in Berlijn ontvang ik een voorstel voor een satelliet-residentie in Eisenhüttenstadt. Een socialistische stad in de jaren vijftig gebouwd rond een staalfabriek.

Deelnemers kunnen er een paar dagen of langer verblijven. Rondkijken, informatie inwinnen. Of werken.

Eisenhüttenstadt klinkt exotisch en fascinerend. Het pronkstuk van de DDR.

De staalfabriek is inmiddels geprivatiseerd. Inwoners gebruiken nog steeds de infrastructuur, de danszaal, het theater, het park met het podium en de voor de jaren vijftig vooruitstrevende appartementsgebouwen, zo staat er als aanbeveling bij.

11 Juni 2013

Op 10 juni 2013 overleed Hans Groenewegen, een van de meest productieve en nauwgezette literatoren die Nederland rijk is geweest. Als lezer, als bezorger, beschouwer, dichter, denker, criticus, essayist, als gestreng en eerlijk collega en gespreksgenoot van velen, vervulde hij een belangrijke rol in de Nederlandse literatuur van de laatste decennia. Het is moeilijk een wereld zonder Hans voor te stellen. De redactie van De Revisor betreurt het verlies van een groot schrijver. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw Anne Marijke en zijn kinderen en kleinkinderen.

04 Juni 2013

145 Stroud Green Road

Over de grens

In 2011 was ik een paar keer in Londen. De vertaling van mijn roman verscheen dat jaar als Tomorrow Pamplona bij Peirene Press. Uitgeefster Meike Ziervogel regelde een paar optredens op literaire avonden en in de Peirene Salon, gewoon bij haar thuis. Londen beviel me erg goed.

01 Juni 2013

De nuchtere eter

Over Martin Reints' gedicht 'De snack die trekt'

22 mei reageerde Arno Kramer op een Zin van Martin Reints, met een uitgebreide analyse van diens gedicht 'De snack die trekt'. Om die reactie recht te doen, en om alvast een voorproefje te nemen op de poëzie van Martin Reints in ons komende nummer, hernemen we zijn opmerkingen als volwaardige blogpost.

Omhoog