19 Juli 2019

David Van Reybrouck, Helen MacDonald: de redactie las persoonlijke lofredes aan oorspronkelijke, niet zelden onooglijke onderwerpen, en begon aan een nieuw roofvogelboek - en vraagt om tips.

*

Daan Stoffelsen: David Van Reybrouck, Odes

Tal van vragen roept dit boek op. Een heel basale: wat maakt een bundeling van elders gepubliceerde stukken een boek? Een over toon en inzet: is de positieve grondhouding waar De Correspondent (het oorspronkelijke podium voor deze stukken) een goede basis voor literatuur? Een over wat literatuur is: wanneer wordt een column of een kunstkritiek literair?

10 Juli 2019

We schreven het enkele weken geleden al: De Revisor is voortaan ook te beluisteren. 2018 in zes verhalen was al beschikbaar, nu is ook een groot deel van ons Periferienummer beschikbaar. Koop #22 nu bij ons of bij de boekhandel, of word abonnee. Of koop het audiobook, bij Luisterrijk ofLibris of luister via Storytel, of leen het bij de bibliotheek. Maar er zijn ook podcasts! Beluister Thomas Heerma van Voss' verhaal uit 2018, de drie eerste afleveringen van Het Personage, en Athenaeum vs. Revisor-interviews via Soundcloud.

05 Juli 2019

Jennifer Johnston, Wouter Godijn: de redactie las een geslaagde literaire poging om genreliteratuur te schrijven en deed een ontdekking: een roman met eenvoudig mooie beeldende zinnen die voldoende ruimte laten voor de lezer.

*

Daan Stoffelsen: Wouter Godijn, De kamer waar alle verhalen beginnen

In de laatste fase voor het inleveren van ons nazomernummer (1 september), waarin naast geweldige poëzie, een paar mooie verhalen en vier prachtige Personages ook een bescheiden Fantasy-special zit, in die fase had ik me geen betere gids kunnen hebben dan de nieuwe roman van Wouter Godijn. Dat komt: Godijn doet een serieuze maar vooral ook literaire poging om fantasy te schrijven. En een thriller. En science-fiction. Zijn hoofdpersoon is... wacht, ik begin met de eerste zin: 'De redacteur was zich aan het uitkleden.' Een onmogelijke zin.

Omhoog