16 December 2010

Jaarboek 2010 is te koop

Het eerste nummer onder nieuwe redactie is gisteren gepresenteerd (tekst & beeld van de avond volgt). U kunt hem aanschaffen voor € 19,95, onder andere bij Athenaeum Boekhandel (Amsterdam, Haarlem), Van Rossum (Amsterdam), Schimmelpennink (Amsterdam), Paagman (Den Haag), H. De Vries te Haarlem, Quist (Bergen op Zoom), Koops Boeken (Venlo), Boekhandel Plukker (Schagen), Selexyz (Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Groningen) en bij elke andere boekhandel ook te bestellen.

De nieuwe redactie, dichter Erik Lindner, romanciers Jan van Mersbergen en Gustaaf Peek, en recensent Daan Stoffelsen, maakte een selectie van de beste nieuwe verhalen, essays en gedichten.

Het resultaat is het Jaarboek 2010 van meer dan 200 pagina’s dik, en bevat de volgende hoogtepunten: een selectie uit de niet eerder gepubliceerde dagboeken van Frans Kellendonk; het eerste korte verhaal van Tomas Lieske sinds jaren; de Turkse brieven van Henk van Woerden; en een bijdrage van de New Yorkse criticus en blogger Michael Orthofer over het kosmopolitische karakter van de Nederlandse literatuur.

Het beste van het beste, bekend en debuterend
In het Jaarboek De Revisor komt het beste van het beste van de drie genres. Met naast gerenommeerd veel aanstormend talent.
Kort proza van Anton Valens, Esther Gerritsen, Maarten Naafs en Laura Broekhuysen en verhalen van debutanten Emily Kocken en Bette Adriaanse.
Essays over Nederlandse literatuur van Michael Orthofer, Kees ’t Hart, Piet Gerbrandy, Erik Lindner, Gustaaf Peek, Daan Stoffelsen en Jan van Mersbergen.
En, ten slotte, de poëzie, van de grote dichteressen van nu: Eva Gerlach, Esther Jansma en Anne Vegter; de dichters Mischa Andriessen en Antoine De Kom; en van debutanten Bernke Klein Zandvoort, Iris Drenth en Maud Vanhauwaert.

Nieuw: www.revisor.nl online
De redactie selecteert en reflecteert ook online: de nieuwe website www.revisor.nl biedt ruimte aan korte verhalen en beschouwingen, archiefmateriaal (van Tomas Lieske, Herman Franke, P.F. Thomése en Frans Kellendonk; onder andere Henk van Woerden volgt nog), schrijversdagboeken, poëziefilms en de reeks ‘Twee gedichten’, waarvoor Hélène Gelèns, Alfred Schaffer, Esther Jansma en Wim Brands inmiddels een bijdrage hebben geleverd.

Eén reactie

Mangroove.nl

Dit boek is ook verkrijgbaar bij Mangroove.nl

Mangroove.nl, (URL) - 07-04-’11 20:28
We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog