01 September 2011

Richard de Nooy

Nooy

Richard de Nooy (1965) groeide op in Johannesburg, maar woont inmiddels dertig jaar in Amsterdam. Hij schrijft zijn romans en korte verhalen in het Nederlands en het Engels. Zijn debuutroman, Six Fang Marks and a Tetanus Shot, werd in 2007 bekroond met de University of Johannesburg Prize for Best First Book en werd in 2008 in vertaling uitgebracht als Zes beetwonden en een tetanusprik. Zijn tweede en derde roman, Zacht als Staal en Zendingsdrang, werden bijzonder goed ontvangen. Zacht als Staal haalde de longlist voor de AKO Literatuurprijs. Beide romans verschenen later in het Engels bij Jacana Media in Zuid-Afrika. De Nooy publiceert regelmatig korte verhalen in het Nederlands en Engels in bundels en literaire tijdschriften. Het fragment ‘Schietstoel’ is onderdeel van zijn vierde roman, Van kleine helden, die in mei 2017 bij Nijgh & Van Ditmar verschijnt.

Richard de Nooy in De Revisor:

  • Tjokkie [Proza] (2011/1)
  • Zeep [Proza] (2012/2, p. 33)

Auteursportret © Chris van Houts

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog