22 December 2011

Marian Boyer

Boyer

Marian Boyer schreef achttien theaterteksten, waarvan drie stukken werden genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Haar prozadebuut, Het engelentransport (2001), ontving nominaties voor de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen-prijs en de Vrouw & cultuur Debuutprijs. Van 2002 tot 2009 was zij artistiek leider van het Platform Theaterauteurs. Haar eerste verhalenbundel Een kleine storm verscheen in 2009. Sinds 2010 publiceert zij wekelijks stukjes op haar site, waarvan de korte verhalen over koks zijn opgepikt door het kwartaalblad Bouillon. Haar derde roman, Een geslaagd leven, verscheen begin 2013 bij De Geus. Boyer geeft toneelschrijven aan de Schrijfopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Marian Boyer in De Revisor

Auteursportret © Patricia Börger

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog