07 Maart 2013

I.M. Tsjêbbe Hettinga (1949-2013)

Vandaag overleed de Friese dichter Tsjêbbe Hettinga aan de gevolgen van kanker. Hij publiceerde in De Revisor in 1994 het gedicht 'Het wagenhuis / Het weinhûs', dat later is opgenomen in zijn bundel Vreemde kusten / Frjemde kusten (Atlas, 1995). Na een optreden in het Institut Néerlandais publiceerde de Franse uitgever L' Oreille du Loup zijn bundel Fan oer see en fierder / De mer et d'au-delà. In 2001 ontving hij de Gijsbert Japicxprijs. Hettinga was een zeldzame bard die dichtte in de traditie van grote Keltische dichters, klank- en beeldrijk, melodieus en meeslepend. Zijn voordrachten waren befaamd. De dichter was blind, uit zijn hoofd droeg hij zijn ballades van ruime lengte voor. Als hij voorlas, kon je een speld horen vallen. De redactie van De Revisor betreurt het verlies van een groot dichter. Onze gedachten zijn bij zijn dierbaren, vrienden en familie.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog