28 Juni 2013

De nieuwe Revisor verschijnt 9 juli

Halfjaarboek 2013-1, met Tepper, Reints, Groot, Waumans en Fortuin

Dienstmededeling! 9 juli verschijnt het zesde halfjaarboek De Revisor, met onder andere postume gedichten van Nanne Tepper, meer poëzie van Martin Reints en Jacob Groot, proza van Rob Waumans en debutante Cat Calcoen, en beschouwingen van Janita Monna, Arjen Fortuin en Jan van Mersbergen. Reserveren kan al, abonneren ook.

Tepper postuum

In juni 1998 kregen Arjen Duinker, Kees 't Hart en Nanne Tepper van het Noordbrabants Genootschap de opdracht een heiligenleven te schrijven. Het was de bedoeling dat van de gedichten een uitgave zou komen. Daarvan is het niet gekomen. Via Kees 't Hart bereikte Teppers 'Een Groninger en zijn gronden' de redactie van De Revisor. Met de publicatie eren we een groot talent waarvan we heel graag nieuw werk hadden opgenomen.

Poëzie: Groot, Reints, Havik, Den Ouden, Al-Sawad

Met trots presenteren we twee andere recidivisten: Jacob Groot, die al in 1974 een bijdrage leverde aan De Revisor en later redacteur zou worden, en Martin Reints, die in 1975 hetzelfde deed, komen met nieuwe poëzie. Naast een lang prozagedicht van Groot, 'Zonder te kloppen', en een vijftal gedichten van Reints, brengen we poëzie van Klaske Havik, Martijn den Ouden en Mowaffk Al-Sawad.

Proza: Waumans, Claassen, Pignon, Lindner, Calcoen

De Revisor opent met een kort verhaal van Rob Waumans, 'Dooi', dat begint in een ziekenhuis en eindigt op een ijsbaan. Ertussenin? Fietsen. Ook van Willem Claassen en Joubert Pignon brengen we nieuw proza, van Erik Lindner een evocatie van het Den Haag van zijn jonge jaren, en we presenteren de Vlaamse debutante Cat Calcoen, met 'De kaarten'.

Essay: Fortuin, Monna, Klein-Zandvoort, Koubaa, Stoffelsen, Van Mersbergen

De Revisor biedt ruimte aan persoonlijke leesessays, en literaire persoonlijke beschouwingen. De Revisor eert grote voorgangers. Arjen Fortuin las Louis Paul Boon, Daan Stoffelsen (Jan Hanlo Essayprijs Klein 2013) Nescio en andere wandelende schrijvers. Janita Monna schreef over ouders, kinderen en poëzie, Bernke Klein Zandvoort over haar ontdekking van het ik. Het persoonlijke blijft het kenmerk van het Revisor-essay, met verder een zich verontwaardigende Bart Koubaa en Jan van Mersbergen die een leven in foto's vangt in 'Ik lag niet in het gras'.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog