30 Januari 2014

VSB Poëzieprijs voor Antoine de Kom, BNG Nieuwe Literatuurprijs voor Wytske Versteeg

Wij feliciteren Antoine de Kom met het winnen van de VSB Poëzieprijs voor Ritmisch zonder string (Querido) en, ietwat verlaat, Wytske Versteeg met de BNG Nieuwe Literatuurprijs naar aanleiding van haar roman Boy (Prometheus). De Kom publiceerde 'ses barqueres', dat in de winnende bundel staat, eerst bij De Revisor, in ons halfjaarboek 2010. Van Versteeg publiceerden we verhalen in het vijfde en nieuwe, zevende halfjaarboek.

Erik Lindner schreef over De Koms bundel bij Poetry International: 'De gedichten van Antoine de Kom zijn werelds en schuwen de politiek niet en dat gaat opmerkelijk goed te midden van de zinderende lyriek. Hier is geen sprake van een engagements-button op de  dikke winterjas van koudbloedige en weinig altruïstische personen, zoals je die wel eens her en der aantreft. Hier spreekt een uiterst lyrische en warme stem.'

Werk van De Kom is ook te lezen op de DBNL (in De Revisor sinds 1991), Versteeg is voorgepubliceerd bij Athenaeum.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog