Lees de Revisor Bladspiegel: Schrijfdagboek

Jan van Mersbergens schrijfblogs nu gebundeld

De Revisor is alweer meer dan een papieren tijdschrift, een website en een nieuwsbrief. Lees de Revisor Bladspiegel, met als eerste aflevering het gebundelde Schrijfdagboek van Jan van Mersbergen, over zijn schrijven aan Naar de overkant van de nacht, voor eigen afdruk en tabletgebruik, bij gelegenheid van het begin van het Vastelaovendseizoen 2015.

Jan van Mersbergen werkte in 2010 aan een roman die in november 2011 moest verschijnen, en Naar de overkant van de nacht zou gaan heten. Voor de Revisor hield hij een schrijfdagboek bij op Revisor.nl. Vanaf het eerste kleine idee is te volgen hoe het zich langzaam ontwikkelde tot een roman. Ook is te zien tegen welke dilemma’s de schrijver aanloopt.

Deze alinea, een parafrase van de inleiding van Jans blogs, kan volstaan om deze uitgave in te leiden. Wat dit dagboek het lezen of herlezen waard maakt, is hoe de schrijver zich blootgeeft, hoe hij laat zien waar een ambachtsman zijn ideeën vandaan haalt, hoe hij zich verhoudt tot de werkelijkheid, dat perspectief, karaktertekening, zelfs alinea-indeling in een roman niet gegeven zijn maar het resultaat van een worsteling.

De bladspiegeluitgaven zijn gratis PDF-uitgaven, met dank aan het Nederlands Letterenfonds, en zullen opgenomen worden in ons overzicht met uitgaven.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog