, 28 Januari 2015

Lancering de nieuwe Revisor in NRC Café: Weg met plot?

Revisor 2014

De nieuwe Revisor is verschenen, dubbeldik met nieuw Revisorproza. Is dat nieuwe proza plotloos proza? Gustaaf Peek schreef met Godin, held een plotloze succesroman en stelt nu als redacteur van de Revisor de vraag hardop. Zitten er nog verhalen in deze verhalen? Wat vormt dan de ziel en de beweging in deze nieuwe literatuur? De prozaschrijvende dichters Marieke Rijneveld en Mischa Andriessen, leden van een nieuwe generatie Revisor-schrijvers verzinnen een antwoord. Debutante Bette Adriaanse leest een ultrakort verhaal zonder plot. Onder leiding van redacteur Erik Lindner gaan sprekers, redactie en zaal in discussie.

U bent van harte welkom 3 februari vanaf 17.00 bij NRC Café om met ons het verhaal, de poëzie en het essayistische denken te vieren. Vier met ons de Revisor 8. Meld u aan.

Met medewerking van

Gustaaf Peek (1975) is de schrijver van Armin (2006) en Dover (2008). In 2010 verscheen zijn roman Ik was Amerika, waarvoor hij zowel de BNG Nieuwe Literatuur Prijs 2010 als de F. Bordewijk-prijs 2011 ontving. Zijn roman Godin, held (2014) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015.
Marieke Rijneveld (1991) is schrijver, muzikant en dichter. Arie Boomsma en Das Magazin noemden haar literair talent 2014.
Mischa Andriessen (1970) is schrijver en vertaler. Hij publiceerde eerder onder meer in Bunker HillDe Gids en Het Liegend Konijn. Voor zijn poëziedebuut Uitzien met D ontving hij de C. Buddingh’-Prijs 2009. Najaar 2012 verscheen zijn tweede bundel getiteld Huisverraad. Hij kreeg het Charlotte Köhlerstipendium 2014.
Erik Lindner (1968) publiceerde vijf dichtbundels waarvan de meest recente is getiteld Acedia (De Bezige Bij, 2014). Hij is tevens redacteur van Terras. Voor Van Oorschot stelde hij een keuze samen uit het werk van Leopold: U missen en u niet ontgaan (2011). In 2013 verschijnt Nach Akedia, een keuze uit zijn poëzie in Duitse vertaling van Rosemarie Still bij Matthes & Seitz. De Bezige Bij publiceert zijn eerste roman, Naar Whitebridge.
Bette Adriaanse (1984) is schrijver en beeldend kunstenaar. Ze volgde de afdeling Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en behaalde een master in Creative writing aan de Oxford University. Ze publiceerde korte verhalen in diverse tijdschriften.

Over Revisor

Revisor, het legendarische tijdschrift dat de beste literatuur selecteert en redigeert, presenteert in 2015 drie edities vol proza, poëzie, essay in een fonkelnieuw jasje. In januari verscheen het eerste nummer bij De Bezige Bij, met nieuw werk van bekend talent: onder meer van Tomas Lieske, Jan van Mersbergen, Marente de Moor, Tonnus Oosterhoff en Gustaaf Peek, en werk van nieuwe beloftes, of de beloftes voorbij: onder meer van Niña Weijers, Marieke Rijneveld, Auke Hulst en Saskia Stehouwer. 
Revisor opent evenzoveel werelden als hoofden, met bijdragen waarin verbeelding, loepzuivere stijl en ongekende ambitie de boventoon voeren. 
Op revisor.nl blogt de redactie wekelijks, plaatst korte verhalen en poëzie en prikkelende inleidingen bij de selectie van de verhalen, gedichtenreeksen en essays uit de komende nummers.

De redactie

Daan Stoffelsen is classicus, essayist en redacteur en een van de oprichters van recensieweb. Met zijn essay Waarschuwingen,ravijnen en ziekenhuisgebouwenwon hij de Jan Hanlo Essayprijs Klein. 

Bart Koubaa is schrijver, fotograaf en muzikant. Hij debuteerde met de roman Vuur(2000) die werd bekroond met de Vlaamse Debuutprijs. De vogels van Europa, dat in 2014 verscheen, is zijn zevende roman.

Erik Lindner is dichter, criticus en redacteur en debuteerde in 2013 als romancier met Naar Whitebridge. Onlangs verscheen Acedia, een nieuwe bundel en een ruime keuze uit zijn werk.

Jan van Mersbergen is de auteur van zeven romans. Naar de overkant van de nachtwerd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. Zijn meest recente roman is De laatste ontsnapping.

Gustaaf Peek is schrijver. Hij debuteerde in 2006 met Armin en in 2008 verscheenDover. Zijn roman Ik was Amerika (2011) werd zowel met de BNG Nieuwe Literatuurprijs, als met de F. Bordewijk-prijs bekroond. Onlangs verscheen zijn vierde roman Godin, held.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog