03 Mei 2011

2006-6

Redactioneel commentaar bij De Revisor 6, 2006

Soms hopen wij dat een winter niet eens kan beginnen zonder echte verhalen, dat hij zonder sneeuw die knapt in het haardvuur of smelt in de glazen niet aanvangt, en weigert te eindigen zonder kouvlagen die onder de drempels door naar binnen glippen en ons elkaar bijna vrijwillig doet opzoeken.

Voor u het groene loof van het Revisor-winternummer, waarin verhalen, verhalen en nog eens verhalen, van oude en jonge meesters en vazallen in de letteren. Daarbinnen wordt gezongen, gevochten, gedanst en gestraft. Nieuwe namen treft u aan naast de namen die u al vertrouwd zijn en die mogelijk al eens hebben bijgedragen aan uw wintergevoel. Eén naam verdient het om nog even uitgelicht te worden, als de winter inderdaad ook een periode van denken en herdenken is. Van de in november 2005 plotseling overleden Henk van Woerden treft u een verhaal 'The Uncanny Valley' aan. We zijn de erven Henk van Woerden hiervoor zeer erkentelijk.

Het nummer wordt waardig uitgeluid door een bijdrage van Anthony Mertens.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog