03 Mei 2011

2007-4

Van de redactie p. 3

Allard Schröder, Een geur. Wenst 2, p. 5
Ilja Leonard Pfeijffer, Lilith, p. 17
Joke J. Hermsen, To tell a story is to lose it. Over Edmond Jabès: schrijverschap & ballingschap, p. 27
Sjoerd de Jong, Adelaar van de underbrow, p. 37
Toef Jaeger, 'de verrassing van al die jonge westerse vrouwen', p. 39
Steven Graauwmans, [banderilla], p. 45
Em. Kummer, Ik, Gallobataaf, p. 47
Kapitein Lafbek, Onze kleine dagen, p. 54
Waldemar Brange, Het rijdend Bacchanaal, p. 55
Dick Plukker en Lodewijk Brunt, Kraanvogels bij droogte. Hini-poëzie vertalen, p. 65
Gustaaf Peek, Cocon, p. 80
Joost Vandecasteele, Hoe ik Jehova uit de getuige kreeg, p. 85
Mertens, p. 89

Lotte Geeven. Omslag en pagina's 4, 46, 64.

Redactioneel commentaar bij De Revisor 4, 2007

In een aflevering van Monty Python's Flying Circus werden deelnemers aan een quiz voor de volgende opdracht geplaatst: wie kan Prousts À la recherche du temps perdu samenvatten binnen vijftien seconden? In alle bescheidenheid hadden we ons voorgenomen deze Revisor hier in vijftien woorden samen te vatten.

In dit nummer gaat het onder andere om het verraad van woorden, het ironiseren van stijl, sms-gedichten, Hindi-gedichten, literatuur en ballingschap, Jehova-getuigen, ontbloting en de sexy walk van Lilith. En dan bent u pas op de helft, want vervolgens vindt u ook nog een debuutverhaal, nog meer verzen en een nieuwe Mertens.

Natuurlijk had u al in het vorige nummer gezien dat er sprake is van een nieuwe rubriek, Het maaiveld, waarin belangrijke of in elk geval opvallende romans, essays of poëzie van de laatste tijd worden onderworpen aan een analyse en een weging van de omvang en diepgang, die zij in de vluchtige krimpmarkt van de literaire kritieken in dag- en weekbladen helaas in toenemende mate moeten ontberen. In dit nummer wordt er nader ingegaan op Ultramarijn van de betreurde Henk van Woerden.

O ja, geen van de kandidaten van de 'Summarize Proust Competition' slaagde in de opdracht. De eerste prijs werd daarom uitgereikt aan 'het meisje met de dikste tieten'. In alle al eerder genoemde bescheidenheid investeren wij het prijzengeld in een volgend nummer van De Revisor.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog