01 April 2015

Inleiding: Wim Noordhoek, Alle trams rijden naar de hemel

2015-1

Het aprilnummer is onderweg. Wij leiden in. Word nu abonnee.

‘Wie hier uit het raam gekeken heeft blijft dat altijd doen, zei de conducteur, alsof hij mijn gedachten raadde. Daar is niets tegen.’ Wim Noordhoek (1943), sinds 1966 een vaste waarde bij de VPRO en auteur van het Avondlog, portretteert een laatste tramrit als de eerste, met opvallend oude elementen, en een wijze conducteur, die ook de woorden uit de titel uitspreekt. Misschien is het, zoals ‘Tantes’, zijn bijdrage aan literair tijdschrift Terras 7, eind 2014, een herinnering, maar het is nog veel meer dan dat.

Noordhoek roept een geïsoleerde wereld op, beschut in beweging in de nacht, waar de hemel inderdaad niet ver lijkt, en de metafysica van de tram tot in detail besproken kan worden. Een wereld die ten einde loopt.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog