, 19 April 2015

Inleiding: Jerry Hormone, Daniël

2015-1

Het aprilnummer is onderweg. Wij leiden in. Word nu abonnee.

Jerry Hormone (1982) speelt en speelde in bands als The Apers, Anne Frank Zappa en The Windowsill. Onder het pseudoniem Jeroen Aalbers schreef hij de meer dan honderd titels tellende kinderboekenserie Borre, die onder andere in het Chinees en het Koreaans vertaald is. Nu werkt hij voor Atlas Contact aan zijn debuut Verhalenbundels verkopen niet, een roman, runt literair tijdschrift Strak en presenteert het kookprogramma Snekken met Sjer. Jerry Hormone woont in Rotterdam, samen met schrijver Elfie Tromp en hun naakthond Chin-Chin.

Voor dit nummer van de Revisor presenteert Hormone een jongen die Daniël heet. Hij wordt iedere dag met de bus opgehaald om naar school te gaan, en aan het einde van de dag weer naar huis gebracht. Dat busje maakt onderscheid. Gewone kinderen gaan lopend naar een school in de buurt of in het dorp, kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben worden opgehaald, vooral in landelijke gebieden is maar één school voor speciaal onderwijs in een enorm gebied.

Daniël lijkt anders dan de kinderen die hij zelf beschrijft, wijzer en niet helemaal maf, maar dan komt hij thuis en praten zijn ouders met hem, via poppen. Daniël communiceert via die poppen. Samen hebben ze een middel gevonden om de angsten van de jongen de baas te kunnen zijn. De poppen werken beeldend en juist door die poppen weet Jerry Hormone de jongen, die zelf het verhaal vertelt, neer te zetten als een aandoenlijk maar ook schrijnend mens. Dan beschrijft hij niet anderen, dan zit hij volledig in het gesprek met de poppen waar zijn ouders zich achter verschuilen of waarmee zijn ouders juist contact met hem kunnen maken. Door die poppen wordt Daniël een beetje normaal.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog