05 Juli 2015

I.M. Pam Emmerik (1964-2015)

Pam Emmerik (1964-2015) is overleden. Dat meldt Anne Vegter op Facebook. Emmerik was beeldend kunstenaar en schrijfster. 'Ik heb altijd een zwak gehad voor het werk van Pam Emmerik (ook een goed beeldend kunstenaar). Ik kan me herinneren dat de redactie ingenomen was met haar bijdrage voor De Revisor. Het was "De wereld als ziekenhuis" (nummer 1, 2009),' schreef Allard Schröder vorig jaar nog ons op onze vraag naar het beste uit de afgelopen veertig jaar De Revisor. Dat verhaal hernamen wij.

Emmerik debuteerde in 1997 met verhalen, en werd in 2006 bekroond met de J. Greshoffprijs voor Het wonder werkt. In haar recentste roman, Voor wie het paradijs verdragen kan, is 'De wereld als ziekenhuis' verwerkt. We gedenken een bijzondere stem.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog