, 11 Oktober 2015

Inleiding: Jeroen Dera, Synchroon zwemmen en ander ongemak. Uit een jaar poëziekritiek in Nederlandse dagbladen

20 oktober wordt Revisor 10 gepresenteerd. Op Revisor.nl leest u al de inleidingen bij de bijdragen. Abonneer u, reserveer het nummer.

Soms moet je je boos maken. Jeroen Dera (1986) studeerde af op Hans Faverey en promoveert op literaire kritiek op radio, televisie en internet. Hij wordt boos over de minimale poëziekritiek in de kwaliteitskranten. Te weinig, slecht gelezen. Maar hij gaat verder dan aanklagen: hij analyseert. Pijnlijk: ‘Al met al komt het erop neer dat Arjan Peters Kalfsvlies waardeert, omdat Marieke Rijneveld veel te vertellen heeft over haar veranderende kijk op het leven en daarbij bijzonder gul is met beelden en levenslessen die lang mee kunnen.’ En komt met een alternatieve interpretatie. Zo zien we onze lezers graag.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog