, 15 Oktober 2015

Inleiding: Sylvie Marie, Open lucht

20 oktober wordt Revisor 10 gepresenteerd. Op Revisor.nl leest u al de inleidingen bij de bijdragen. Abonneer u, koop het nummer los.

Sylvie Marie (1984) publiceerde de dichtbundels Zonder, Toen je me ten huwelijk vroeg en Altijd een raam. Ze is een dichter die het geluk niet schuwt omdat ze het niet helemaal lijkt te vertrouwen, dat is de intrigerende paradox waarmee haar tweede bundel werd genomineerd voor de J.C. Bloemprijs. Iets van dat bevreemdende en ongemakkelijke geluk is terug te vinden in de harmonieuze reeks ‘Open lucht’, die rustig vertrekt vanuit een verblijf in de Ardennen en geleidelijk aan met inbegrip van alle huiselijkheid ontspoort. Het is een hechte serie, iedere slotregel is een cliffhanger naar de volgende opening. Mooi is het hoe de dichter in rustige regels onheil binnen laat, ongemerkt, terloops en toch beklemmend: ‘De hond staat te trillen / terwijl het normaal gezien geen hond is die staat te trillen.’

Auteursportret © Nadine Ancher

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog