, 16 Oktober 2015

Inleiding: Jan van Mersbergen, Cabrito

20 oktober wordt Revisor 10 gepresenteerd. Op Revisor.nl leest u al de inleidingen bij de bijdragen. Abonneer u, koop het nummer.

Let bij Jan van Mersbergen op het perspectief. Als redacteur ziet hij scherp waar dat bij anderen knelt, als schrijver zorgt hij ervoor dicht bij zijn vertellers te blijven. Let op hoe hij zijn verteller in ‘Cabrito’ laat verwijzen. Niet ik, zij, hij, mijn broer – dat had volstaan. ‘De vrouw vertaalt het en de Chinees zegt: Bier. Dat kan ik verstaan. En hij wijst naar de flessen. En iets lekkers erbij. Ik kijk mee.’ De vrouw. De Chinees. Het werkt: er blijft afstand met de Chinees, de ik kan blijven kijken, hoeft niet in te grijpen. Maar hij mag zich wel boos maken. Lekker.

Auteursportret © Tim Knol

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog