Lees nu gratis Daan Stoffelsens Het literair couvadesyndroom + extra essay

Bladspiegel

Vogels, scheermessen, maar bevallingen het meest - in de loop der jaren beet Daan Stoffelsen zich vast in menig onderwerp, maar zijn interesse in literaire bevallingsscènes leidde in 2013 tot het essay 'Het literaire couvadesyndroom' en een reeks blogposts. Nu is dat essay gratis te lezen en uit te printen, met een extra essay toegevoegd: 'Soldatenmoed, geslacht meisje. Vier bevallingen in oorlogstijd'.

Daan Stoffelsens Het literair couvadesyndroom is nu als Bladspiegeleditie voor eigen afdruk en tabletgebruik beschikbaar. Download de PDF.

Met een voorwoord van Jan van Mersbergen...

In romans zoeken schrijvers naar de kern, en toch draaien ze om die kern heen. Baren in tekst is een afgeleide van die kern. Laatst vroeg iemand me (voor de zoveelste keer): ‘Maar wat is literatuur?’ Belangrijk is het woordje ‘maar’ voorafgaand aan de vraag. Alsof literatuur niet duidelijk en helder te vatten is. Ik had één woord paraat: ‘Gevoelsoverdracht’. De man die zelf weeën voelt terwijl zijn vrouw die heeft, dat is literatuur, mocht het overgebracht worden. Daarover schrijft Daan Stoffelsen in dit essay. Over de afgeleide die zo echt is dat het gevoel aankomt. Over literatuur.

... en een bibliografie.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog