10 Juni 2016

Marieke Rijneveld wint de Buddingh'-prijs!

Hoera! Marieke Rijneveld, Revisorredacteur, is bekroond met de C. Buddingh'-prijs voor haar debuut Kalfsvlies! De jury noemde haar 'een tomeloze dichteres', en oordeelt: 'De volle pagina’s geven bijna geen rust, en dat zorgt ervoor dat de lezer wordt gedwongen zich ademloos op de cadans van de dichterlijke woorden te laten meevoeren. Rijneveld overdonderde de jury met haar talent dat zo natuurlijk stroomt dat het op momenten welhaast overkookt.'

Wilt u ook begrijpen waarom Kalfsvlies zo de moeite waard is? Lees Erik Lindner over de bundel, schaf uw exemplaar aan bij de boekhandel (bijvoorbeeld bij Athenaeum), lees Mariekes blog 'Het drogestofgehalte' of haar poëzie, vrij werk, of de In Memoriams voor Joost Zwagerman en Wim Brands.

Wij vieren verder!

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog