Revisor & De Nieuwe Garde zoeken leugenaars!

Revisor en De Nieuwe Garde zoeken liegende essayisten! ‘Gij zult niet liegen.’ Een van de oudste en krachtigste geboden, en wij overtreden hem bijna dagelijks. ‘Als je niet sterk van memorie bent kun je beter geen leugenaar zijn,’ schreef Montaigne, de eerste essayist, in ‘Over leugenaars’.

Revisor is al veertig jaar een podium voor het eerlijkste genre, het essay, en vraagt voor het novembernummer 10 leugenaars schrijvers om een leugen te vergeten of bekennen, erover te twijfelen en nieuwe leugens te verzinnen.

Met bijdragen van Jan Hanlo Essayprijs-winnaars als Marja Pruis, Miriam Rasch, Pieter Hoexum en Daan Stoffelsen, en van Nicolaas Matsier, Marjolijn van Heemstra, Gustaaf Peek, Merel Bem en Mischa Andriessen. En met een essay van jou? We zoeken een nieuwe stem over een eeuwenoud thema, een persoonlijk en literair essay dat de leugen onderzoekt.

Stuur je essay van maximaal 1.750 woorden vóór 1 augustus in via het inzendformulier van De Nieuwe Garde (kies bij beoogd tijdschrift voor Revisor) en maak kans op publicatie!

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog