Ons kerstpakket voor jou

Abonnee of abonnee in spe? Dit is je kerstpakket. Geen flessen wijn, geen tapenade, geen zoutjes. Literatuur. Driemaal proza, een podcast en een live essay cadeau.

  • 'Je kunt die tijdschriften beoordelen op hun programma, als ze dat al hebben, of áls het al wat voorstelt. Maar de ultieme graadmeter is: welke bijdragen schreeuwen om meer van die schrijver,' vroeg Jeroen Vullings zich in 2015 af. Wytske Versteegs winterse verhaal 'Beesten' was zijn voorbeeld. Alstublieft.
  • 'Het was kerst en ik hoefde niet naar het gekkenhuis. We gingen naar mijn ouders. Bas had uiensoep gemaakt, mijn moeder rollade. Ze zei: De rollade is mislukt. En: Let niet op mijn haar. Mijn vader vroeg hoe mijn therapie verliep. Mijn moeder zei dat hij niet met volle mond moest praten.' Jente Posthuma's feuilleton 'Klein hoofd' had een memorabele kerstaflevering. Alstublieft.
  • 'Hoe hij Mildred voor zich uit houdt en haar jas over zijn arm zwiert is zielig genoeg. Om het met zijn woorden te zeggen: pathetisch. Alsof hij haar met zijn theater kan laten lachen. Ik zet mijn lippen aan mijn glas. De alcohol loopt als een vuurtje naar mijn maag. Vader klapt in zijn handen.' Kerstdiner en familietragedie rijmen, zeker in Annick Vandorpes verhaal uit 2012, 'Porselein'. Nu bij de DBNLAlstublieft.
  • 7 november sprak Tom Lanoye bij Athenaeum Boekhandel met Daan Stoffelsen over Zuivering, zijn nieuwe roman. Over zijn concrete vrees voor België, de agenten op de hoeken van de straten van de Antwerpse joodse wijk. Over zijn oude wens een personage met een spraakgebrek in te zetten. Over de echte haan en het echte herenhuis. Over eigenaardige beroepen. Over taal. Over engagement. Een uur spreekkunst. Beluister nu de podcast. Alstublieft.
  • We vierden Revisor 17. 10 Leugenaars in Perdu. Bijdragen aan de avond vindt u binnenkort op Revisor.nl - zoals die van Martin Rombouts. En vandaag kunt u Laura Broekhuysens essay bekijken. Alstublieft.
Daan Stoffelsen Vrijdag 22 December 2017 - 11:59 am | | blog
Gebruikte Tags:

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.