28 Oktober 2019

Reproductie (VIII)

Feuilleton

Iedere maandag: nieuw verhalend proza van Jori Stam. Vandaag deel 8 van zijn feuilleton getiteld Reproductie.

*

Sinds hij met Marleen in Breukelen woonde, zette Ruben om de twee weken op dinsdagavond de grijze kliko aan de rand van de weg. Hij had via afvalwijzer.nl ingesteld dat hij de avond van tevoren een geautomatiseerde herinnering ontving zodat hij het niet zou vergeten. Als hij in het achterommetje de bak voor zich uit duwde, wist hij dat er weer twee weken verstreken waren – het vuilnis maakte hem bewuster over het verstrijken van de tijd, de snelheid ervan, de sleur van aaneengesloten maanden, seizoenen.

Hij begon met afval scheiden. In de keuken hing een boodschappentas aan een haakje waarin hij al het plastic verpakkingsmateriaal propte, in een klein kartonnen doosje onder het aanrecht deponeerde hij papier. Lege glazen potjes crunchy speculoos, lege flessen wijn. Een vriendin van Marleen die het nieuwe huis kwam inspecteren, stopte achteloos een afgekloven oranje paprika in de zak met plastic verpakkingsmateriaal. Toen ze was vertrokken viste hij het ding eruit en gooide het in de afvalbak. Hij klaagde erover tegen Marleen, wat leidde tot een van de grootste ruzies in hun relatie. Het was de eerste keer dat Marleen hem met een vuist een klap in zijn gezicht had gegeven. Zomaar, toen het al weer een tijdje stil was en ze naast elkaar zaten op de bank. Het had een flinke plek achterlaten op zijn wang.

Ruben moest aan het voorval denken toen ze een paar dagen geleden aankwamen bij de AirBnb. Hij keek vanuit de auto naar het eentonige landschap van Noord-Frankrijk, de opgestapelde wolken die als een gebergte aan de horizon lagen, en dacht aan Marleen die hem na het incident in bed geknuffeld had en zei dat het nooit meer zou gebeuren, dat het haar speet en ze niet wist wat haar bezielde. Was ze toen echt al vergeten dat ze een soortgelijk gesprek ook hadden gevoerd toen ze nog in Utrecht woonden, de aanleiding een ruzie die was geëindigd met een harde trap tegen zijn scheenbeen? Ze zoende hem en begon hem onder de lakens af te trekken. Toen ze op hem zat, keek hij naar haar, hoe ze boven hem hing en heen en weer bewoog met gesloten ogen en een rood gezicht. Het lukte niet, hun lichamen hielden allebei een ander ritme aan. Hij voelde hoe zijn geslacht in haar kromp, de kloppende pijn in zijn kaak, en werd misselijk van de de chemische lucht van het condoom toen Marleen met een ongemakkelijk beweging naast hem ging liggen, haar rug naar hem toe.

Sorry, zei hij. Hij streelde haar naakte rug.

Met een snelle beweging sloeg Marleen zijn hand weg.

Laat maar, zei ze. Daarna vielen ze allebei in slaap.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog