12 December 2010

K. Michel

Michel

K. Michel (1958) studeerde filosofie in Groningen en Amsterdam. Debuteerde in 1989 met de dichtbundel Ja, naakt als de stenen. Drie jaar later verscheen de verhalenbundel Tingeling & Totus. In 1994 verscheen zijn tweede dichtbundel Boem de nacht die met de Herman Gorterprijs werd bekroond. In 1999 verscheen de bundel Waterstudies waarvoor hij de VSB-poëzieprijs en de Jan Campertprijs ontving. In datzelfde jaar werd door het Onafhankelijk Toneel een theatervoorstelling gemaakt van de verhalen over Tingeling. In 2004 verscheen de poëziebundel Kleur de schaduwen, die werd gevolgd door In een handpalm (verhalen en beschouwingen, 2008) en Bij eb is je eiland groter (poëzie, 2010) waarvoor hij de Awaterprijs kreeg èn de Guido Gezelle-prijs.

Zijn meest recente publicatie is Te voet is het heelal drie dagen ver (poëzie, 2016). Ook verscheen een verzamelbundel in 2016 met alle gedichten uit de eerste 5 bundels onder de titel Speling zoeken. Michel was redacteur van het literaire tijdschrift Raster. Hij vertaalde ook poëzie van onder anderen Octavio Paz, Arthur Sze en Russel Edson en hij stelde bloemlezingen samen uit het werk van John Berger en Stefan Themerson.

K. Michel in De Revisor

  • Aangaande uw verzoek om een zelfportret (Poëzie) [1993/6, p. 59]
  • AapNootMies a gogo (Poëzie, vertaling: Arjen Duinker) [1985/6, p. 58]
  • Indringend lezen volgens dr. drop (Poëzie) [1993/3, p. 50]
  • Vragen & Klepels (Poëzie) [online, doorgeplaatst]

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog