24 November 2010

Bernke Klein Zandvoort

Klein Zandvoort

Bernke Klein Zandvoort (1987) studeerde Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, en debuteerde als dichter in Revisor in 2010; haar bundeldebuut Uitzicht is een afstand die zich omkeert werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs en de Jo Peters Poëzieprijs, en won de debuutprijs Het Liegend Konijn. Gedichten en essays verschenen o.a. in TerrasDas MagazinTiradeHet Liegend Konijn en de Poëziekrant, en in Ilja Leonard Pfeijffers De Nederlandse poëzie van de twintigste en de eenentwintigste eeuw in 1000 en enige gedichten. In 2015 richtte ze samen met een collega Trebelsee op, waarmee ze tentoonstellingen, publicaties, symposia en andere tussenvormen maakt met makers en denkers uit verschillende werkvelden.

Klein Zandvoort is sinds de lente van 2017 redacteur van Revisor.

Bernke Klein Zandvoort in De Revisor

Auteursportret © Bianca Sistermans

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog