De Revisor, halfjaarboek 7 verschijnt 18 december

dienstmededeling

Het zevende halfjaarboek De Revisor onder nieuwe redactie opent met een verhaal van Wytske Versteeg (VrouwDebuutprijs 2013, nominatie BNG Nieuwe literatuurprijs), reflecteert in een drietal essays op de werkelijkheid in poëzie, proza en het maatschappelijk schrijverschap, en brengt fris proza en kruidige poëzie. Hij bevat proza van Wytske Versteeg, Eva Meijer, Barry Smit, Marieke Rijneveld, Jente Posthuma en Erik Lindner, poëzie van Vicky Francken, Guido Favié, Arnoud van Adrichem en Elmar Kuiper, en essays van Kiki Coumans, Daan Stoffelsen en Bart Koubaa. Reserveren kan al.

Fris proza: Versteeg, Lindner, Rijneveld, Meijer, Smit, Posthuma

Halfjaarboek 7 grossiert in jonge prozaïsten. Van twee van hen - Wytske Versteeg en Eva Meijer - verscheen onlangs een tweede boek, een ander - Barry Smit - debuteerde dit najaar, en Marieke Rijneveld en Jente Posthuma zijn nog niet gedebuteerd. Hun verhalen brengen de lezer van een onverklaarbare stank naar een konijnenren, van een depressieonderzoek in de praktijk naar een vogelende afrekening en een hele warme dag. Erik Lindner, ten slotte, brengt het vervolg op zijn gedreven 'Den Haag Den Haag' (Revisor2013-1). Deel 1 werd inmiddels als e-book uitgegeven door De Bezige Bij.

Kruidige poëzie: Van Adrichem, Favié, Kuiper, Francken, Meuleman

Ook Vicky Francken is nog niet in boekvorm gepubliceerd, maar ze won al wel de WriteNow-publieksprijs en werd al menigmaal elders gepubliceerd. Ze is een van de jongsten in dit nummer, waaraan ook de illustere Guido Favié bijdraagt, die onlangs op zeventigjarige leeftijd debuteerde in Terras. Arnoud van Adrichem publiceert scherpe en aanstekelijke gedichten over geld, Elmar Kuiper komt met nieuw vitaal werk en Bart Meuleman herdenkt op indringende wijze zijn vader.

Smaakmakende essays: Coumans, Koubaa, Stoffelsen

Dit nummer brengt De Revisor drie essays. Kiki Coumans herlas haar lievelingsdichters Eva Gerlach, Tonnus Oosterhoff, Mustafa Stitou en Menno Wigman en vergeleek ze, zonder aanzien des persoons. Daan Stoffelsen vergeleek literaire bevallingsscènes bij uiteenlopende auteurs als A.F.Th. van der Heijden, Kristien Hemmerechts en Rosan Hollak. En Bart Koubaa pareert de vraag van Dietsche Warande & Belfort-criticus Sven Vitse ('Waarom schrijven alle Revisor-redacteuren over zichzelf?') en introduceert en passant de paraplu als bepalend beeld in de maatschappijkritische literatuurbeschouwing.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog