, 19 Oktober 2015

Inleiding: Erik Rozing, De laatste klant

Morgen wordt Revisor 10 gepresenteerd. Op Revisor.nl leest u al de inleidingen bij de bijdragen. Abonneer u, reserveer het nummer.

Een goed beroep, dat is voor schrijvers een van de moeilijkste dingen om een karakter mee te geven. Veel schrijvers komen niet verder dan ‘schrijver’. Rob Waumans koos voor zijn debuut een parkeerwachter, een erg goede keuze. Boksers, stratenmakers, proefdierverzorgers bevolken de romans van Jan van Mersbergen. Erik Rozing (1976) debuteert in januari bij Meulenhoff met de roman De psychiater en het meisje. Hij koos in dit korte verhaal voor het beroep van wegenwacht. Sterke keuze: de wegenwacht rukt alleen uit als er iets aan de hand is, en dus is er iets aan de hand. Bovendien is deze wegenwacht een vrouw en helpt ze een Turkse man.

Geen reacties

We willen u nog veel meer vragen, maar er in ieder geval zeker van zijn dat u een mens bent, een lezer, een schrijver, maar in ieder geval geen robot.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Omhoog