DE REVISOR presenteert
HET PERSONAGE
 
DE CONSERVATOR
21 maart 2019

Met proza tussen de azijnbaden, essays bij de sluitmachines en poëzie bij de pasteur, kwam DE CONSERVATOR tot leven in Kesbekes Amsterdamse Fijne Tafelzuren Fabriek. 

Een avond over conserverings-middelen en onze drang om dingen te bewaren, maar ook over een familiebedrijf en de positie van de fabriek vandaag de dag.

BEELDVERSLAG

Foto's: Amber & Wolf Fotografie

logo
uitverkocht
DE CONSERVATOR
21 maart, 19.30
EEN LITERAIRE DWAALTOCHT

met bijdragen van:

Anne Vegter
Simone Atangana Bekono
Gustaaf Peek
De Onkruidenier
Alma Mathijsen
Oos Kesbeke
Willie Darktrousers

PODCAST

WILLEM-SJOERD VAN VLIET, bekend van de podcastserie Radio Siberië, maakte een podcast van DE CONSERVATOR. Benieuwd hoe de avond klinkt? Beluister de podcast dan hier. 

TEKSTEN
OVER KESBEKE

Het begon allemaal in 1948 in een kleine kelder aan het Waterlooplein. Daar waste, pekelde en pasteuriseerde Charles Kesbeke augurken en uien, om ze via bevriende stokers van de jeneverfabriek in de kroegen aan te bieden. Vandaag leidt de derde generatie Kesbeke de grootste inleggerij van Amsterdam en zijn hun producten door heel Nederland te koop.


Adolf van Nassaustraat 2
1055 RP Amsterdam
> Google maps